Lulderij

Een tussenblog

Wednesday, August 31, 2005

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was....

Vandaag steeg de benzineprijs hier weer veertig cent per gallon. Heeft natuurlijk alles te maken met de ellende in Louisiana en Mississippi. Weet ik ook weer meteen dat ik niets te klagen heb.
Vandaag vielen me een paar dingen op die met Katrina te maken hebben:

- sommigen grijpen echt alles aan om hun haat kenbaar te maken

- financiele hulpverlening is natuurlijk altijd goed. Maar ik denk niet dat het gedoneerde geld op Katrinahelp.com en Katrinarelief.com echt bij de slachtoffers terecht komt

- en dan deze: er zijn massale plunderingen aan de gang in New Orleans. Mensen lopen als een razende in verlatenw inkels rond en stelen alles wat los en vast zit. Dit plunderen noomt met 'looting'.
Let nu even goed op het verschil tussen twee foto's die op de Yahoo-website te zien zijn. Blanke mensen "vinden" waarschijnlijk en zwarten stelen...

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Dan het zielige verhaal van een man die kanker heeft. Mensen houden een ambulance aan en vragen of die kunnen helpen. Het ambulancepersoneel zegt dat ze niet kunnen helpen. Dat is het enige dat de TV laat zien/horen. Men vergeet erbij te vertellen dat die man al kanker had voordat Katrina er was, het heeft geen ene moer met Katrina te maken. Dit is gewoon sensaatie-tv.

9:41 AM  

Post a Comment

<< Home